Dagboek

Aantal berichten: 444
Ga naar:   

Regen, regen en nog eens regen

06 oktober 2019

Lieve Jake,

Een week dat bestond uit alleen maar regen, regen en nog eens regen. Maandag was je een dagje naar de opvang. Uiteraard was het weer ontzettend huilen toen mama wegging. Het blijft een naar gevoel, ook al weet mama dat het zo over is. Dinsdagochtend wat boodschappen gedaan en bloemen gehaald voor opa en oma. Die zijn we nog even langs gaan brengen bij oma. Je bent vroeg in bed gelegd voor een middagdutje. We hadden namelijk om 13:15 uur een afspraak met de juf van Dean. Mama is namelijk, samen met een andere moeder, klassenmoeder geworden. Jij mocht mee naar de afspraak. Gewapend met een broodje, druifjes en een auto, heeft mama je aan een tafel gezet. Woensdagochtend wilde mama tussen de buien door even met je naar buiten. We zijn wat speeltuintjes afgegaan. Op de terugweg ben je zelf gaan lopen ipv in de buggy zitten. We hebben Dean opgehaald en toen ben je een middagdutje gaan doen. Donderdag en vrijdag was papa vrij en mama aan het werk. Papa en jij zijn naar papa's oma gegaan en naar opa Marsman. Ook ben je mee geweest naar de bloedbank.

Het weekend was het papa's beurt om te werken en was mama weer vrij. Zaterdagochtend was het gelukkig droog en zijn we met z'n drietjes een rondje om de plas gaan fietsen. Daarna ben je gaan slapen en is Dean met de buurkindjes buiten gaan spelen. Rond 14:30 uur zijn we naar oma Annie gegaan. Cynthia, opa Rob en oma Marga waren ook gezellig van de partij. 's Avonds mochten jullie iets langer opblijven en meedoen met een kopje thee en een koekje. Zondag heeft het wederom de hele dag geregend. Dean zou de laatste honkbalwedstrijd hebben, maar ook deze ging niet door in verband met de regen. Er is aardig wat tablet/tv tijd voorbij gegaan, maar zo kon mama even het huis aan kant maken. We hebben wat problemen met de schoonmaakster gehad, dus vanaf nu moeten we het gewoon weer zelf doen. Mama heeft ook flink opgeruimd in huis. Vervolgens zijn we naar de supermarkt gereden, want we besloten iets lekkers te gaan bakken. Thuis meteen aan de slag gegaan en heb je meegekeken hoe Dean de cupcakes maakte. Het was er echt weer voor. Daarna weeer een middagdutje en daar waren mama en Dean wel even aan toe. Je bent op het moment een onuitstaanbare peuterpuber. Je wilt helemaal niets. Werkelijk alles is 'nee'. Wanneer het je echt niet zint, begin je ook nog eens te gillen en je hebt hele losse handjes. Je broer heeft het ook moeten ontgelden dit weekend. Het begint al als je wakker wordt. Zwaar chagrijnig blijf je twee uur lang dreinen. Met aankleden moet mama je in de houdgreep nemen, zodat je niet wegloopt. Wanneer er gel in je haren gedaan moet worden, zet je gauw beide handjes op je haren. Bij het tanden poetsen doe je je handen in je mond. Je wilt perse een bepaalde jas aan. Dan wil je niet mee naar de auto lopen. Wanneer Dean eerder de deur open maakt, zet je het op een gillen dat jij het wilde doen. Mama moet je in je zitje duwen en je gauw vast maken. En zo gaat het werkelijk de hele dag door. Poeh.... hoe lang duurt deze fase?? We hebben 's avonds heel knus aan de kleine tafel gegeten; soep, hartige taart, kaasjes, worst, komkommer en wat geroosterd brood. Je vindt dat echt heel gezellig. Papa en mama ook hoor! Ze hebben er ook maar meteen een wijntje bij geopend.

Weekendje Eemhof

29 september 2019

Kanjer,

Op 1 oktober zijn opa Duijzer en oma Hoekstra 20 jaar samen. Mama was 13 jaar dat we met z'n allen gingen samenwonen. Opa, Samantha en Mitchel en oma, mama en Cynthia. Mama was een puber en vond het echt eigenlijk helemaal niet leuk. Maar, sinds mama zelf volwassen is en helemaal sinds ze zelf moeder is, begrijpt ze heel goed waarom oma bepaalde beslissingen genomen heeft. Hoe moeilijk is het voor ouders om te beslissen uit elkaar te gaan en weten dat je je kindjes er verdriet mee doet. Achteraf gezien een super dappere en goede beslissing. Oma heeft voor haar eigen geluk gekozen en dat is niet de makkelijkste weg geweest. Met altijd het beste voor alle kinderen in gedachten. Mama is supertrots op oma! Maar natuurlijk ook op opa. Opvoeden in een samengesteld gezin is niet altijd makkelijk. Maar wel heel goed gelukt, want Cynthia, Samantha, Mitchel en mama zijn super gek op elkaar en allemaal goed terecht gekomen. Uiteindelijk vindt mama het erg fijn om behalve een zus, ook nog een stiefzus- en broer te hebben. Dat voelt nu als een enorme rijkdom. Uiteindelijk zijn opa Wassink en oma Hoekstra beiden supergelukkig met hun nieuwe partners en kunnen we al jarenlang alles met elkaar vieren. Daar is mama superblij en trots op! 

Deze mijlpaal konden we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan en opa en oma hebben ons dit weekend met z'n allen meegenomen naar de Eemhof. Vrijdag, aan het eind van de middag, kwamen we in ons penthouse aan. Wow! Wat een geweldige appartement. Maar liefst zes slaapkamers, drie badkamers, een gigantische woonkamer en balkon en een mooi uitzicht op de haven. Met een bubbelbad, een sauna en een stoomcabine, konden we het weekend luxe en relaxt doorbrengen. Iedere ochtend werden er verse broodjes bezorgd. Het liep alleen iets anders dan verwacht. Mama gaat er even niet uitgebreid op in, maar helaas heeft Robbie een punt achter de relatie gezet met Cynthia. Dat is twee weken terug gebeurd en daardoor ging hij dit weekend niet mee. Cynthia is vreselijk verdrietig, dus we hebben haar het weekend flink geknuffeld en geprobeerd wat afleiding te geven. Robbert heeft vorige week zijn enkelbanden gescheurd, dus hij liep op krukken. Tot overmaat van ramp werd papa vrijdag precies ziek, hij voelde zich grieperig. Kortom, erg jammer dat het allemaal wat anders liep dan gepland. Maar ondanks deze tegenslagen, hebben we een fijn weekend gehad. Vrijdag, rond etenstijd, waren we compleet en zijn we patat gaan halen. Jullie mochten allemaal wat langer opblijven en bij de koffie hebben we opa en oma cadeautjes gegeven. Behalve dat we ze de volgende avond mee uit eten namen, hebben we ook een nieuw naambord voor opa en oma besteld. 

Zaterdagochtend gezellig met z'n allen ontbeten, om vervolgens in het zwembad te vertoeven. Het was gelukkig niet extreem druk, zoals we wel eens ervaren hebben. Jij vond het heerlijk in het water, maar werd al snel huilerig. Je was nogal moe. Papa is met je langs de kant gaan zitten en je viel binnen no time in slaap. Robbert zat aan de kant vanwege zijn voet, dus jij werd door hem vergezeld. Papa heeft je namelijk op stoelen neergelegd. Wat ben je toch makkelijk. Zo konden de anderen nog even van alle glijbanen, wildwaterbaan en van de turbo twister gaan. Weer terug in het appartement hebben we laat geluncht en heb je lekker gespeeld. Om 17:30 uur hadden we een tafel in het restaurant gereserveerd. Dat had een all you can eat concept, dus je kon lekker pakken wat je zelf wilde. Je hebt heel goed gegeten en natuurlijk wilde je perse een softijsje. Deze avond zijn jullie wel wat eerder naar bed gegaan. De volwassenen hebben er een spelletjes avond van gemaakt.

Zondagochtend was je, net als zaterdag, heel erg vrolijk en was je flink aan het zingen geslagen. Spelen en zingen in de woonkamer. Dat vond iedereen wel gezellig wakker worden hoor! Wederom van een lekker ontbijt genoten en omdat het dit weekend bleef regenen, zijn we gewoon weer naar het zwembad gegaan. Dit keer wel iets korter, maar was jij een stuk fitter en je kon het daardoor ook volhouden. Je bent achter elkaar van de glijbaan gegaan. Zittend, liggend, op de buik, met mama en met Jazzmay. Ook heb je in de golven gespeeld. Vervolgens lekker thuis lunchen en je hebt wat geslapen. Er waren nog zoveel activiteiten te doen, maar als je met zo'n grote groep bent en zo'n mooi appartement hebt, vermaak je je ook prima thuis en heb je eigenlijk te weinig tijd om ook nog allerlei activiteiten in te lassen. Je hebt je ontzettend goed vermaakt. Samantha en Robbert moesten voor het eten weer terug naar huis. De anderen zijn nog met elkaar soep gaan eten en daarna is mama de spullen gaan pakken. Rond 19:30 uur vertrokken we weer naar huis. Het was een gezellig weekend. 

Papa en mama 3 jaar getrouwd

23 september 2019

Lekker ding,

Drie jaar geleden was Dean er getuige van dat papa en mama het jawoord aan elkaar gaven. Time flies! Toen een prachtige, zonnige dag. Vandaag helaas bewolkt en regenachtig. We hebben er eigenlijk niets aan gedaan. Toen Dean op school zat, zijn mama en jij op de koffie bij oma geweest, samen met mama's tantes. 's Avonds, toen jullie op bed lagen, stonden opa Rob en oma Marga als verrassing op de stoep. Ze kwamen een bloemetje afgeven. Dat werd nog een hele gezellige avond.

Vliegtuigen kijken

22 september 2019

Schatje,

Papa was dit weekend vrij, dus mama wilde zaterdag wel even op stap met jullie. Het was heerlijk weer, dus we besloten eerst eens even een kijkje bij de baan te nemen. Papa wist wel een plek op Schiphol waar we even konden staan en de vliegtuigen heel dichtbij langs kwamen taxiën. Daar had papa niets over gelogen. We konden letterlijk in de cockpit kijken. Jullie hebben flink staan zwaaien naar de piloten en af en toe hadden jullie mazzel en werd er teruggezwaaid. Leuk dat er piloten zijn die daar de tijd voor namen. Inmiddels was het 12:00 uur en begon mama wel een beetje trek te krijgen. Papa en mama hadden een verrassing. We zijn bij de Mc Donalds bij Schiphol-Oost gaan lunchen. Dat viel letterlijk en figuurlijk goed in de smaak bij jullie. Allebei een happy meal, glijden van de glijbaan, zonnetje op de bol en af en toe een opstijgend vliegtuig. Dat was even leuk! Jij bent thuis even gaan slapen en Dean is buiten gaan spelen. Vervolgens naar tante Sam, want zij vierde haar verjaardag. Jullie tante wordt aanstaande woensdag echt 29 jaar oud.

Zondag hebben papa en Dean en mama en jij zich even opgesplitst. Papa wilde heel graag bij de honkbal een wedstrijd kijken en Dean is met papa mee gegaan. Mama en jij zijn naar oma Annie gegaan. Opa Rob en oma Marga kwamen daar ook heen. We gingen eigenlijk precies rond je slaapje, dus mama had al de buggy meegenomen. Je hebt lekker in het zonnetje gespeeld en vervolgens in de buggy in de schaduw heerlijk geslapen. Oma Annie, opa, oma en mama gingen aan de borrel. 

Honkbal, met de tweeling spelen en naar de bibliotheek

18 september 2019

Schatje,

Afgelopen zondag had Dean zijn eerste honkbalwedstrijd. Papa en Jake gingen er om 09:30 uur heen en wij volgden een half uur later. We zijn op de fiets naar de honkbalvelden gegaan. Natuurlijk speelde Dean op het achterste veld, papa appte net dat je broer mocht slaan. Jij was al drie keer gevallen, dus mama heeft je al tillend op een holletje gezet. Maar we waren wel op tijd om Dean te zien slaan. Jij hebt even staan kijken, maar daarna vond je een honkbal en zijn papa en jij met elkaar gaan overgooien. Volgens een andere toeschouwer heb je talent. Haha, denk dat ze graag de honkbal promoot. 

Maandag was je een dagje samen met papa. Dinsdag zijn mama en jij naar Alphen aan den Rijn gereden. We hadden afgesproken met Lynn & Jesse. Drie peutertjes die heerlijk met elkaar gespeeld hebben. Woensdag was Dean vrij en zijn we naar de bibliotheek gegaan. Dat vind je altijd een leuk uitje. Het is dat mama je wat afremt, anders vind je het ook leuk om door de stellingen met boeken heen te rennen. Maar je bent ook op de grote stoel gaan zitten en een boekje gaan lezen.