Dagboek

Aantal berichten: 465
Ga naar:   

Je staat er mooi op!

28 november 2019

Wow!!! Heerlijk mannetje!! Wat ben je leuk!!

Ouderavond op de opvang

25 november 2019

Lieve Jake,

Vanavond is mama naar een 'ouderavond' van school gegaan. Jouw juffen legden aan de hand van foto's uit wat ze allemaal op een dag doen. Vond mama wel even leuk om te zien en te weten! Het dagprogramma werd uitgebreid besproken. Ondertussen kwamen we allemaal leuke foto's tegen. Je kwam meerdere malen in beeld. Ook werden er nog een paar uitspraken geciteerd. Er werd over jou gezegd dat je alle kindjes in slaap zingt. En weer wakker zingt, zodra je klaar bent met slapen. Vrolijk ventje ben je toch. Helaas gaat juf Michelle weg, tegelijkertijd met juf Saskia van de koppelgroep. Twee juffen die je erg goed kent. Afgelopen april is Jennifer met verlof gegaan en mocht ze niet meer terug op deze groep. Dus erg balen allemaal. Gelukkig blijft juf Stephanie wel, vergezeld met een juf die nu nog op een andere groep staat. Ook 'maar' tot en met augustus, want per 3 september ga je naar de 3+ groep, de vliegtuigen. Mama stond er wel van te kijken, dat deze info al zo vroeg bekend was. Je bent (gelukkig) nog maar net twee!

Voor het eerst achterop de fiets

24 november 2019

Moppie,

Weer een prachtige, zonnige dag vandaag. Papa en mama wilden wel even eruit. Mama leek het leuk om een stukje te fietsen. Jij zit nog met je zitje aan het stuur, maar kan je benen steeds lastiger kwijt. Tijd om het andere stoeltje op de fiets te zetten. Nu papa sinds kort ook een fiets heeft, kan het zitje van Dean bij papa op de fiets gemaakt worden. Het leek papa wel leuk om naar kleine oma te fietsen in Zwanenburg. Poeh...dat is best een eind fietsen. Maar goed, wel leuk om een doel te hebben, dus we zijn het gewoon gaan doen. Om 14:15 uur fietsten we weg. Jij vond het leuk in je nieuwe stoel. Je kon zo lekker met je broer kletsen, die bij papa achterop zat. We fietsten langs boerderijen en maneges waar je allerlei dieren tegen kwam. Vol enthousiasme ben je de dierengeluiden na gaan doen. Vervolgens een hele lange, saaie, weg rechtdoor om daarna langs de Polderbaan te fietsen. Ook een hele lange weg van ruim 3 kilometer, maar dit keer wel met vliegtuigen die aan het landden waren. Altijd een feest voor jullie om naar te kijken. Je bleef maar zwaaien! We hebben er ruim een uur over gefietst. Bij kleine oma was de beloning een heerlijke kop, warme soep en wat snoepjes voor jullie. Jullie hebben lief gespeeld. Maar toen moesten we nog terug. Om 16:30 uur sprongen we op de fiets. Het begon al snel schemerig en vervolgens donker te worden, dus de lichten moesten aan. Super dom van papa en mama. Ze hadden niet van tevoren gecheckt of die het wel deden. Bij mama deed niets het meer, gelukkig had papa wel licht. We hebben zo hard gefietst, maar er kwam geen einde aan. Maar liefst 70 minuten later waren we weer thuis. Papa en mama geheel gebroken. Wie verzint er nou zoiets? We fietsen nooit en dan bedenken we uit het niets om in totaal 27 kilometer te gaan fietsen. Dat wordt een gevalletje spierpijn.... Je hebt het erg goed volgehouden! 

Papa weer thuis en Sinterklaas op mama's werk

23 november 2019

Lieve Jake,

Jaaa het is zover! De drie weken zijn voorbij. Papa komt weer thuis! We zijn papa gaan verrassen en bij de aankomsthal staan wachten. Oma was zo lief om ons een lift naar Schiphol te geven. We hoefde niet lang te wachten, Dean spotte papa het eerste. Papa was erg verrast dat we naar Schiphol waren gekomen. Jullie hebben gelijk met hem geknuffeld. We zijn met de bus naar P30 gereden, waar papa's auto stond. Het was nog geen tien minuten met de bus, maar wel een echt feest voor jullie. Dean keek vooral naar buiten en jij was non stop 'de wielen van de bus' aan het zingen. Ook riep je continue 'wow, mooi!' Je vond het zo leuk in de bus. We zijn naar huis gereden en hebben gezellig met z'n vieren ontbeten. Zo fijn dat papa er weer is. Papa heeft het ook goed gedaan, hij heeft alle examens in één keer gehaald. Topper! 

We hadden maar kort de tijd thuis, want om 10:00 uur begon de Sinterklaasshow van mama's werk. Dit kan natuurlijk niet in een ziekenhuis plaatsvinden, dus het was in Claus georganiseerd. Superleuke zaal, leuk aangekleed en genoeg lekkers, thee, koffie en limonade. Je kon je laten schminken en voordat Sinterklaas kwam, was er een clown. Natuurlijk liepen er ook heel wat pieten rond. Dean is gelijk vooraan gaan staan en heeft erg gelachen om de clown. Ook kwam hij zijn vriendje Thijs daar tegen. Dat was toevallig. Jij wilde eigenlijk alleen maar opgetild worden. Je wisselde af met papa en mama. Het duurde je iets te lang.Toen het tijd werd om Sinterklaas te verwelkomen, moesten jullie hem verwelkomen met een lied en in een rij aan weerskanten. Sinterklaas was erg blij met zo'n welkom en is op het podium gaan zitten. Hij heeft een praatje met alle kindjes gemaakt en er mochten vragen gesteld worden. Sommige kinderen mochten iets voordoen wat ze goed konden en tussendoor nog wat liedjes gezongen. Maar eigenlijk wachtte ieder kindje met smart op het cadeautje. Die stonden namelijk al klaar. De pieten deelden ze aan alle kinderen uit. Jullie moesten wel wachten tot iedereen had. De Sint ging aftellen en dan mochten jullie het openmaken. Voor jou was dat nog een hele opgave. Maar toen het zover was waren jullie wel heel blij. Ieder kindje kreeg hetzelfde playmobil doosje. Dat was natuurlijk wel in het thema gedaan; een soort consultatiebureau. Je kon nog met de Sint op de foto, maar we besloten naar huis toe te gaan. Dean had er geen zin meer in en jij was erg moe.

We hebben een hele rustige middag gehad. Lekker thuis, mama jullie sites weer bij kunnen werken, papa even slapen en Dean op de tablet en buiten spelen. Jij sliep maar liefst drie uur lang. Daarna hadden papa en mama een verrassing. We zijn naar Mc Donalds geweest. Ook mochten jullie 's avonds nog jullie schoen zetten. Wat een feestdag! 

Naar de bibliotheek

20 november 2019

Lief jongetje,

Het zonnetje scheen vandaag uitgebreid. Natuurlijk is het wel koud, maar met een zonnetje erbij was het toch wel erg lekker buiten. Mama besloot dan ook met jou naar de bibliotheek te lopen. Je hebt heel gezellig voor mama gezongen op de weg ernaar toe. Je vindt het erg leuk in de bibliotheek. Je weet precies waar je moet zijn. Je zoekt een leuk boek uit en gaat die dan zelf lezen. Maar je vindt het ook interessant om met mama mee naar boven te gaan om een boek voor mama te zoeken. Of bij het uitleenpunt het boek scannen, is ook een favoriete taak van jou. Je bent dan ook een grote hulp. We hadden even wat strijd toen we weer naar huis gingen, maar gelukkig kon mama je paaien door een boekje in de buggy te lezen. 

Nu Dean bij mama in bed slaapt, gaan jullie 's avonds eerst nog even samen dollen op het grote bed. Ook vind Dean het erg leuk om je voor te lezen. Je bent lekker bij hem gaan liggen en Dean sloeg niet veel later een arm om je heen. Ahhhh superlief!! Wanneer papa volgend jaar weer langer weg moet, mag jij ook bij mama in bed slapen. Dan wisselen jullie maar lekker af. Dit jaar was het net nog even te vroeg voor je.