Dagboek

Aantal berichten: 601
Ga naar:   

Zwemmen bij opa en oma

31 juli 2020

Schatje,

Helaas, het zit er weer op. Althans voor mama dan. Jullie hebben nog ruim tweeënhalve week vakantie, al gaan jullie al sinds we terug van vakantie zijn op maandag en donderdag naar de BSO en het kinderdagverblijf. Mama moest woensdag, donderdag en vrijdag werken. Nu bleek het deze week ontzettend rustig te zijn en ook nog eens mooi weer. Dus mama besloot donderdag en vrijdag van 07:30 tot 13:00 uur te werken. Sinds we terug zijn is het weer namelijk op zich goed, alleen geen strandweer geweest. Mama wilde zo graag op een dag dat jullie naar de opvang gingen, met papa een dagje strand doen. Heerlijk met een boekje op het strand. Jullie zijn daar toch geen fan van. Dus zijn papa en mama donderdagmiddag naar Langevelderslag gegaan en vanmiddag hadden opa en oma gevraagd of jullie bij ze in het zwembad kwamen spelen. Oma heeft jullie om 13:00 uur opgehaald. Jullie hebben een heerlijke middag gehad. Ook tante Sam en Dexx waren van de partij. Zwemmen in het bad. Verder heb je lekker met de auto's gespeeld en vind je Dexx natuurlijk ook erg interessant. Jullie zijn poffertjes blijven eten. Maar ook is het je nog gelukt om maar liefst drie piccolini's naar binnen te werken. Wat dat betreft ben je echt gek op pizza! Het was een fijne dag!! Papa en mama kwamen jullie rond 19:30 uur weer ophalen. Wederom na een middagje strand en even wat op het strand gegeten te hebben. 

Spontaan naar Avonturenboerderij Molenswaard

27 juli 2020

Kanjer!

Gisteravond bedacht mama zich dat ze eigenlijk nog wel graag naar de avonturenboerderij had gewild. Leuk en leerzaam voor jullie. Mama had 's avonds even gauw op de site gekeken, maar we konden alleen nog in de middag, de ochtend was al vol. Aangezien dit de laatste dag is dat we voorlopig met z'n vieren vrij zijn, meteen maar gereserveerd voor de middag. Om 14:00 uur konden we naar binnen. Het was een superleuke en interessante middag. Tot papa's en mama's verbazing vond je het fantastisch om tussen de geitjes te staan en ze eten te geven. We wisten wel dat je een dierenvriend bent, maar je bent ook een angsthaasje. Blijkbaar niet voor de geitjes. Je hebt ze geaaid, geknuffeld en gevoerd. De zogenaamde koe melken vond je dan weer wel spannend. Jullie hebben een boontje gezaaid, zijn in de molen geweest en we hebben gevaren. We zijn door het doolhof gegaan en we hebben bij de uitkijktoren vogels gespot. Aan het einde van de dag mocht je je diploma in ontvangst kon nemen. Echt een superleuke middag en zeker nog eens voor herhaling vatbaar.

Een monster!

26 juli 2020

Schatje,

Er klonk een angstkreet vanuit zolder. Met grote stappen, rende mama naar zolder, waar het geluid vandaan kwam. Wat was er aan de hand? Wat zou ze aantreffen op zolder? Die noodkreet ging door merg en been en nu bleef het stil. Vliegensvlug duwde mama de deurklink naar beneden. Grote, angstige ogen keken haar aan, terwijl je totaal vastgeklampt aan je broer zat. Doodsbang! Toen je hetzelfde geluid nogmaals hoorde, kromp je wederom in één. 'Monsters!' riep je uit. Eigenlijk was het wel een heel schattig gezicht. Hoe Dean je probeerde gerust te stellen en hoe hij je vast hield. Mama was allang blij jullie levend aan te treffen, maar ze vond het natuurlijk wel heel naar om te zien waar je zo bang voor was. Stiekem moest mama wel een beetje lachen, maar dat hield ze natuurlijk in. Voor jou is dit een serieus probleem. Elke schaduw of geluid dat je niet herkent is in jouw ogen een monster. Pas wanneer mama uitlegt dat het om je eigen schaduw gaat of in dit geval dat buurman Mike op zolder aan het klussen was, kwam je weer bij. Monsters zitten hier niet in huis, maar voor de zekerheid hebben we ze met z'n drieën nog even weggejaagd. Die durven echt niet meer langs te komen hoor. Sterke papa, dappere mama en stoere Dean laten echt geen monsters toe in huis. Gelukkig was je nu ook overtuigd dat Mike het geluid veroorzaakte. Je kon weer gerust gaan slapen....

Logeerpartijtje

25 juli 2020

Lieverd,

We zijn vanmiddag, samen met Cynthia en Robbie, naar oma Annie geweest. Ze had jullie zo gemist! We hadden nog een cadeautje voor haar meegenomen uit Spanje. Daar was ze blij mee. Het was een middag vol lekkere hapjes en verhalen. We zijn bij oma nog een soepje blijven eten en toen naar huis gegaan. 's Avonds opperde mama of je misschien bij je broer wilde slapen. Jullie vonden dit allebei een erg leuk idee, dus binnen mum van tijd hadden we Deans bed uitgeschoven tot een twee- persoonsbed en lag jij naast Dean. Benieuwd hoe lang jullie zouden dollen samen. Maar niets bleek minder waar. Jullie hebben een kwartiertje gekletst en vielen toen in slaap. Mama stond er echt van te kijken, want vorige keer vond je het nog eng op zolder. Maar nu voelde je zich duidelijk veiliger bij je grote broer! Nu maar hopen dat Dean je morgenochtend niet wakker maakt. Dean is namelijk de vroegste vogel.

Een dagje met papa

24 juli 2020

Mooi mannetje,

Mama en Dean waren een dagje met Zoë en haar mama naar het belevenissenbos. Aangezien dat niet geschikt is voor peuters (veel klim en klauterwerk over water), was vandaag de uitgelezen dag, nu we alle vier vrij waren. Jij mocht bij papa blijven. Daar was je het totaal niet mee eens, je wilde graag mee. Maar papa beloofde ook wat leuks met jou te doen. Na een paar klusjes in huis gedaan te hebben, zijn papa en jij naar de baan gereden om vliegtuigen te kijken. Tenminste...dat was het plan....maar jij viel in de auto in slaap. Dus heeft papa maar even staan kijken en zijn jullie weer naar huis gereden. Verder haalden jullie samen boodschappen en lekker gegeten. Rond 20:00 uur stonden de opa's en oma's voor de deur. Mama en Dean volgden niet veel later. Je mocht nog even opblijven om papa's verjaardag mee te vieren en rond 21:30 uur was het echt mooi geweest. Tijd om te slapen!